[Aplikacja] Krwiodawcy |
Autor |
Wiadomość |
Cubaza

Grupa krwi: A Rh+
Ilość oddanej krwi: 17750
|
Wysłany: 2013-07-05, 11:27 [Aplikacja] Krwiodawcy
|
|
|
Witam serdecznie,
Na początku chciałem się przywitać ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum, chociaż czytałem je już od jakiegoś czasu. Krew oddaję już od 9 lat z małymi przerwami(wyjazdy, choroby), ale zawsze wracałem do oddawania. Otóż chciałem wam pokazać aplikację jaką napisałem na telefony z systemem Android. Jako, że w pracy zajmuję się tym systemem to w domu, w czasie wolnym postanowiłem napisać taką małą aplikację. Jest ona przeznaczona dla krwiodawców. Można w niej zapisywać swoje donacje i potem aplikacja przypomni nam, że możemy oddać tego dnia krew. Dodatkowo umieściłem w niej kilka informacji odnośnie samego krwiodawstwa. Znajdują się tam także adresy stacji krwiodawstwa i rabaty jakie są przydzielane dla ludzi, którzy podzielili się z innymi tym życiodajnym płynem.
Przedstawiam kilka obrazków przedstawiających aplikację:
Można ją ściągnąć z tego linku:
Pozdrawiam i zachęcam do przedstawiania spostrzeżeń i nowych funkcjonalności/błędów itp. |
|
|
|
 |
M@rcin

Grupa krwi: AB Rh-
Ilość oddanej krwi: 19,994L
RCKiK Bydgoszcz
|
Wysłany: 2013-07-05, 22:58
|
|
|
Uwagi i prośby "lubiących" z fejsbuka: Cytat: | popieram Romana - warto dodać opcje dopisania już oddanych. Ze składników krwi jest tylko osocze. Tego nie wiem, ale program mógłby przypominać o klejonej donacji, np planujesz pełna lub składnik krwi. Ogólnie duży plus - czekałem na taką aplikacje i mam nadzieje, że autor będzie ją rozwijał! |
Cytat: | Częsty błąd w stacjach krwiodawstw brakuje CKIK MSW na ul Wołoskiej 137 oraz Wojskowe Centrum
Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa
SP ZOZ na |
Cytat: | Grudziądzki oddział przeniesiony jest z ulicy sikorskiego (z nieistniejącego już szpitala) na ulicę Włodka. RCKiK Bydgoszcz oddział Grudziądz / Krwiodawstwo . Pozdrawiam. |
|
|
 |
Cubaza

|
Wysłany: 2013-07-06, 08:42
|
|
|
Dziękuję bardzo za przekazane uwagi. Program powiadamia na pasku, kiedy jest możliwa kolejna donacja. Jednak na teraźniejszą chwilę było to tylko powiadomienie o osoczu bądź krwi, czyli 8 tygodni lub 2 tygodnie po ostatniej donacji. Będę musiał to zmienić w najbliższym czasie. Nie wiem czy uda mi się to zrobić w weekend, ale się postaram.
Co do adresów to już dostałem informację, że są nieaktualne, jednak brałem je z tej strony Więc i tutaj polecam je zaktualizować;) |
|
|
|
 |
M@rcin

RCKiK Bydgoszcz
|
Wysłany: 2013-07-06, 10:09
|
|
|
Cytat: | Brakuje ustawienia płci, kobiety nie mogą przeciez oddawac krwi tak czesto jak mężczyźni |
|
|
 |
kopernik92

Ilość oddanej krwi: 18000l
|
Wysłany: 2013-07-06, 10:48
|
|
|
xlesiu, przecież kobiety też mogą co 8 tygodni, jedynym ograniczeniem jest ilość donacji w ciągu roku: kobiety 4, mężczyźni 6. Stąd ta dziwna interpretacja, że kobiety mogą co 12 miesięcy:4=3 miesiące. |
_________________ Amor patriae nostra lex |
|
|
|
 |
M@rcin

RCKiK Bydgoszcz
|
Wysłany: 2013-07-06, 11:31
|
|
|
Program jednak wysyła na 5 donację.
Cytat: | Nie wiem dlaczego jest wprowadzone ograniczenie możliwości instalacji tylko dla Polski... |
|
|
 |
Cubaza

|
Wysłany: 2013-07-07, 08:23
|
|
|
xlesiu napisał/a: | Brakuje ustawienia płci, kobiety nie mogą przeciez oddawac krwi tak czesto jak mężczyźni |
W najnowszej wersji będzie już rozdzielenie na płeć.
xlesiu napisał/a: | Program jednak wysyła na 5 donację. |
Tak wysyła bo nie było ograniczeń na teraźniejszą chwilę. W najnowszej wersji się to zmieni.
xlesiu napisał/a: | Nie wiem dlaczego jest wprowadzone ograniczenie możliwości instalacji tylko dla Polski... |
To akurat jest spowodowane tym, że aplikacja jest przeznaczona dla ludzi mieszkających na terenie naszego kraju. Jest to zamierzony efekt i tak pozostanie niestety. Chyba, że naprawdę mam ją udostępnić dla innych krajów, ale wtedy narażam się na złe oceny i wywalenie z GP bo zainstaluje ktoś moją aplikację z Chin i od razu walnie mi ocenę 1 za to, że jej nie rozumie. |
|
|
|
 |
M@rcin

RCKiK Bydgoszcz
|
Wysłany: 2013-07-07, 10:47
|
|
|
Dzięki za odpowiedzi. Przekaże je pytającym. Czekamy z niecierpliwością na kolejne wersje. |
|
 |
Cubaza

|
Wysłany: 2013-07-07, 12:39
|
|
|
Jak wszystko dobrze pójdzie to dzisiaj będzie nowa wersja. Będzie kilka zmian, ale opisze je później jak sprawdzę czy wszystko dobrze działa
[ Dodano: 2015-06-06, 11:36 ]
Dawno nic nie pisałem bo blisko dwa lata, ale aplikacja doczekała się właśnie bardzo dużej aktualizacji.
Co się zmieniło:
Cytat: |
3.0
- zmiana wyglądu aplikacji
- dodanie api www do synchronizacji pomiędzy urządzeniami
- dodanie dyskwalifikacji i obliczanie czasu pomiędzy nimi
- poprawa błędów
- poprawa działania aplikacji
- usunięcie zbędnych bibliotek
- poprawa powiadomień o kolejnej donacji
- zmiana systemu backupu plików.(stary nie działa)
|
Dodatkowo została uruchomiona strona internetowa, na której można prowadzić dziennik donacji. Można dodawać, usuwać, edytować donacje. Jako, że jest to aplikacja webowa to nie jesteśmy w stanie wziąć i wysyłać powiadomień o tym kiedy można kolejny raz oddać krew. Jednak można to sprawdzić wchodząc na stronę.
Adres strony to:
http://www.krwiodawcy.edu.pl |
|
|
|
 |
Sikor_RP
dcceeK(-)Jk(a+b+)

Grupa krwi: A Rh-
Ilość oddanej krwi: 48,95 L
|
Wysłany: 2015-06-07, 10:59
|
|
|
Fajna stronka. Szacun.
Powypełniałem sobie i nawet trafiłem na listę TOP TEN, a moje RCKiK dostało 1 miejsce.
Pewnie się to zmieni, gdy więcej osób wypełni profile donacjami, ale co tam. |
|
 |
Robsonik20

Grupa krwi: B Rh-
|
Wysłany: 2015-08-04, 22:23
|
|
|
Wklepałem sobie donacje.
KP 450ml i osocze 650ml a w sumie pokazuje mi 665ml, czyli od razu przelicza na KP? |
|
|
|
 |
M@rcin

RCKiK Bydgoszcz
|
Wysłany: 2015-08-05, 08:53
|
|
|
Robsonik20, na to wygląda, że tak. |
|
 |
llama

Grupa krwi: 0 Rh+
Ilość oddanej krwi: ~8 l
|
Wysłany: 2015-08-05, 16:16
|
|
|
Tylko 13% oddających to kobiety? Do roboty, drogie Panie! |
_________________ Jeżeli wydaje ci się, że wszystko jest w porządku - na pewno coś przeoczyłeś. |
|
|
|
 |
MariuszB

Grupa krwi: B Rh+
Ilość oddanej krwi: 47 L
|
Wysłany: 2015-08-08, 18:33
|
|
|
AA już wiem jak szybko przejść 20 lat w tył |
_________________ 46800 ml wszystkiego: krwi, osocza i płytek!!! |
Ostatnio zmieniony przez MariuszB 2015-08-08, 18:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
seba7207

Grupa krwi: B Rh-
Ilość oddanej krwi: 3600ml
|
Wysłany: 2015-08-18, 09:35
|
|
|