Oddawanie krwi w Sobote |
Autor |
Wiadomość |
Anusia

Grupa krwi: B Rh+
Ilość oddanej krwi: 1470ml
|
Wysłany: 2007-08-26, 01:31
|
|
|
eyes_only napisał/a: | Anusia, niektóre stacje są otwarte w soboty. Ze swojego podwórka powiem, że w soboty otwarte jest od niedawna RCKiK w Katowicach (i będzie tak otwarte również po wakacjach).
Poza tym zdecydowana większość RCKiKów prowadzi w weekendy akcje wyjazdowe. Wystarczy się w nich zorientować, możliwe, że jakaś bywa np. co miesiąc w Twoich okolicach.
Natomiast fakt - stacje otwarte w soboty baaardzo ułatwiają krwiodawcom życie i fajnieby było, gdyby stał się to standard. |
W moim małym miasteczku jest tylko 1 stacja i akurat niestety w sobote nieczynna, ale musze się dowiedzieć o tych akcjach wyjazdowych, możę się załapie ... |
|
|
|
 |
księżniczka
Izabela

Grupa krwi: 0 Rh+
Ilość oddanej krwi: 10 litr
|
Wysłany: 2007-11-17, 07:39
|
|
|
wiec jezeli ktos chce bardzo oddac akurat w sobote to zapraszam do WROCŁAWIA...... |
|
|
|
 |
Marex

Grupa krwi: A Rh+
Ilość oddanej krwi: 25 370
|
Wysłany: 2007-12-01, 14:25
|
|
|
W warszawskim RCKiK na Saskiej można od trzech tygodni oddawać płytki także w soboty |
|
|
|
 |
klocek

Ilość oddanej krwi: ok 14
|
Wysłany: 2007-12-01, 20:20
|
|
|
Dziś oddawałem krew w RCKIK Wrocław - tłumy niezłe trzebabyło "troszkę" się naczekać - oby tak dalej |
_________________ Boso ale w ostrogach
Prawdopodobnie dożywotni ban
Krewniaku uśmiechnij się |
|
|
|
 |
grzegorzb [Usunięty]
|
Wysłany: 2008-02-03, 18:21
|
|
|
W Bydgoszczy otwarte jest centrum od 8:00 - 12:00 |
|
|
|
 |
mariuszn

Ilość oddanej krwi: 1350
|
Wysłany: 2008-04-26, 21:41
|
|
|
W Szczecinie także jest otwarte, wiem bo dziś jest sobota i to właśnie dziś oddałem pierwszą jednostkę krwi. Uważam, też, że to dobrze, że punkty krwiodawstwa są czynne w soboty ( a gdie nie są to powinny). Osobiście w tygodniu jestem bardzo zalatany, myślę jak większość z ludzi, więc jedynym dniem, w którym mogę spokojnie iść oddać krew i niczego nie zawalić jest właśnie sobota. Pozdrawiam! |
_________________ Bo w życiu chodzi o coś więcej! |
|
|
|
 |
Chosen
Wicked Servant

Grupa krwi: 0 Rh-
Ilość oddanej krwi: 6,3 L
|
Wysłany: 2008-06-14, 16:24
|
|
|
Kraków. Statystycznie w Rzeźni według pani pielęgniarki krew oddaje tutaj codziennie około 70 osób. Dziś w sobotę oddało około 20.
Być może kwestia tego, że tylko niektórzy wiedzieli, że tym razem będzie czynne Ale 20 osób więcej to 9 litrów. A, że każda kropelka się liczy... |
_________________ Ten pomiędzy wszystkim to ja,
Powinienem wybrać, lecz jak?
 |
|
|
|
 |
dafipl
dafipl

Ilość oddanej krwi: 20l
|
Wysłany: 2008-06-19, 09:56
|
|
|
w Kościanie krew można oddawać w poniedziałek, czwartek i piątek w godz. 8-12
ale wole jechać do poznania mimo ze mam dalej a w Poznaniu w soboty jest czynne od 7 do 12 i można oddać tylko krew |
_________________ http://www.arquest.biz/ |
|
|
|
 |
krewniak_brh_mi

Grupa krwi: B Rh-
Ilość oddanej krwi: 5400 ml
|
Wysłany: 2008-07-16, 11:18 oddawanie krwi w sobotę.
|
|
|
Oddawałem krew przez 3 lata w stacji krwiodawstwa w Hajnówce, za każdym razem kiedy tam byłem w dniu roboczym ( szkolnym) [ godz. otwarcia 8.00-12.00, BARDZO PRZESYMPATYCZNY PERSONEL, którego teraz mi brakuje] zawsze było min. 5 osób. Pani pielęgniarka mówiła,że nie ma takiego dnia w tyg. aby nie było kogoś ode mnie ze szkoły ( Zespół Szkół Leśnych ) Nie dziwię się, że moja była szkoła przez dwa lata zajmowała czołowe miejsca na Podlasiu, w kategorii szkół które oddały krwi. W maju Zespół Szkół Leśnych w Białowieży zajął II miejsce w Polsce w kategorii szkół. Co do oddawania krwi w Hajnówce w soboty, to tam stacja jest nieczynna. Natomiast teraz krew oddaje w Przasnyszu. Stacja jest czynna od 7.15 do 11.00. Co do sobót, to nie jestem pewien ale chyba stacja jest nieczynna.
Moje zdanie na temat pracy stacji w soboty: Wydaje mi się, że powinny być czynne. Jak już wspomniał jeden z forumowiczów: Każda kropla się liczy. |
_________________ krewnaik_brh_minus
[ Piotrek ] |
|
|
|
 |
Witch

Grupa krwi: A Rh-
Ilość oddanej krwi: 8100
|
Wysłany: 2008-08-07, 07:26
|
|
|
jestem zdania, że RCKiK powinno być otwarte chociaż w jedną sobotę miesiąca... |
|
|
|
 |
Tomasz1
tomasz1

Grupa krwi: B Rh+
Ilość oddanej krwi: 18000
|
Wysłany: 2008-08-28, 12:17
|
|
|
Witam w Bydgoszzy RCKiK czynne jest od 7,30 do 13,45 w czwartki do 17,30
w soboty do 11 ale tylko dla stałych krwiodawców. |
_________________ tomasz1 |
|
|
|
 |
Sonia
Zakochana :D

|
Wysłany: 2008-09-14, 11:55
|
|
|
W Wałbrzychu również RCKiK nie jest otwarte w soboty Moim zdaniem to wielka szkoda. Zjeżdżam do domu tylko na weekendy, więc to by bardzo ułatwiło mi zadanie ( a wydaje mi się, że nie tylko mi...), a jestem już bardzo przyzwyczajona do Wałbrzycha Panie pielęgniarki i Pan lekarz są przemili!!
Tak jak już ktoś pisał wcześniej... Gdyby chociaż w jedną sobotę w miesiącu byłoby ono otwarte, to byłby git!!:D |
_________________ "Co za fatalny świat
Podzielony granicami
Z ludźmi, których kochasz
Rozmawiasz tylko listami
Czujesz ich jedynie przy pomocy pocztowego kleju
Tylko dlatego, że mieszkają w innym kraju..."
KULT "Po co wolność" |
|
|
|
 |
Miki
warszawiak

Ilość oddanej krwi: 18l
|
Wysłany: 2008-11-05, 15:42
|
|
|
Marex napisał/a: | W warszawskim RCKiK na Saskiej można od trzech tygodni oddawać płytki także w soboty |
jakaś potrzeba organizowania konkretnej liczby osób, umawiania się wcześniejszego?
coś czytałem, ale cholera nie mogę sobie przypomnieć |
_________________ www.reddragon.pl --- najlepsza gra internetowa!!!11 |
|
|
|
 |
szuwar

Grupa krwi: A Rh-
Ilość oddanej krwi: ok. 17l
|
Wysłany: 2008-11-06, 11:49
|
|
|
Miki napisał/a: | jakaś potrzeba organizowania konkretnej liczby osób, umawiania się wcześniejszego? |
nie ma potrzeby, normalnie można oddać płytki w godz. 7-12. |
_________________ "gdybyśmy zyskali wgląd w potajemne życie naszych wrogów, dostrzeglibyśmy tyle cierpienia i smutku, że wystarczyłoby na zażegnanie wszelkich antagonizmów" |
|
|
|
 |
Magneta

Grupa krwi: 0 Rh-
Ilość oddanej krwi: 900 ml
|
Wysłany: 2009-02-01, 21:27
|
|
|
W Łomży w weekendy RCKiK jest nieczynne. W resztę dni od 7 do 13, a w środy od 7 do 17.30, o ile pamięć mnie nie myli. |
|
|
|
 |
|