Oddawanie krwi w Sobote |
Autor |
Wiadomość |
DEEJEY [Usunięty]
|
Wysłany: 2007-05-17, 09:16 Oddawanie krwi w Sobote
|
|
|
Jak myślicie? Gdyby stacje HDK były otwarte w Soboty to więcej osób oddawało by krew?? |
|
|
|
 |
Marciagd

Grupa krwi: A Rh+
Ilość oddanej krwi: 10.35 l
|
|
|
|
 |
PinUpGirl

Grupa krwi: 0 Rh+
Ilość oddanej krwi: 6,3 l
|
Wysłany: 2007-05-17, 13:23
|
|
|
Moim skromnym zdaniem stacje mogłyby być otwarte nie tylko w godzinach, kiedy większość osób pracuje. Pewnie drastycznie dawców nie przybędzie, ale to bylaby duża wygoda. Genialnym wyjściem są jak dla mnie ambulansy, w których można oddać po pracy nie narażając się szefowi. |
|
|
|
 |
Paola
krewka dziołcha

Grupa krwi: B Rh-
Ilość oddanej krwi: 3,90 l
|
Wysłany: 2007-05-17, 18:38
|
|
|
jesli jestem w bledzie to mnie poprawcie ale wydaje mi sie ze wiekszosc stacji krwiodawstwa pracuje w soboty. natomiast akcje wyjazdowe (jesli tylko jest taka mozliwosc, jesli jest ambulans itp), to rowniez i w weekendy. w sumie to nie ma przeciez zasady ze krew potrzebna jest tylko w tygodniu prawda?
sa osoby ktore z racji pracy nie moga w tyg pojawic sie w stacji i oddac krew. fakt - ktos z pracownikow rckow musialby spedzac weekendy w pracy, ale i tak stwierdzam ze dobrze by bylo jakby i w soboty byly otwarte stacje |
_________________ życia koneser
 |
|
|
|
 |
Nina

Grupa krwi: B Rh+
Ilość oddanej krwi: 3,15 l
|
Wysłany: 2007-05-17, 18:46
|
|
|
Paola napisał/a: | ale wydaje mi sie ze wiekszosc stacji krwiodawstwa pracuje w soboty | jedym z wyjątków nie pracujących w sobotę, ani nawet w piątek jest punkt krwiodawstwa w Bartoszycach ale może po części jest to spowodowane faktem, że bardzo mało osób oddaje krew u nas- za każdym razem jak tam się pojawiałam to nikogo nie było tzn. chętnych do oddania krwi |
_________________ Tomuś, Miśku mój
Moniś kochana
kolejne oddanie krwi- ???
 |
|
|
|
 |
MarcinW.

Ilość oddanej krwi: 13,5 l
|
Wysłany: 2007-05-17, 18:49
|
|
|
RCKiK w Warszawie przy Saskiej pracuje w godz. 7-14. Zdarzyło mi się korzystać, ale nie polecam - straszny tłok |
_________________ Klub HDK PCK "BIEDRONKA"
Krwawica
 |
|
|
|
 |
Marciagd

Ilość oddanej krwi: 10.35 l
|
Wysłany: 2007-05-17, 18:51
|
|
|
u mnie w Gdańsku to są dni, kiedy RCKiK otwarte jest do 17, co zapewne ułatwia ludziom pracującym oddanie krwi- po pracy mogą wpaść ( o ile nie pracują nie wiadomo jak długo) |
Trzeba przecież kochać coś, by żyć. Mieć gdzieś jakiś własny ląd, choćby o te dziesięć godzin stąd |
|
|
|
 |
Paola
krewka dziołcha

Ilość oddanej krwi: 3,90 l
|
Wysłany: 2007-05-17, 18:52
|
|
|
tzn ja jestem za tym zeby wieksze punkty byly otwarte w soboty
MarcinW. napisał/a: | RCKiK w Warszawie przy Saskiej pracuje w godz. 7-14. Zdarzyło mi się korzystać, ale nie polecam - straszny tłok |
czyli jak widac na zalaczonym obrazku jest potrzeba zeby punkty byly otwarte w sobote |
_________________ życia koneser
 |
|
|
|
 |
Pawel75

Grupa krwi: B Rh+
Ilość oddanej krwi: 10150
|
Wysłany: 2007-05-17, 20:27
|
|
|
Hej!
Ja w Poznaniu tylko w sobote oddaje, bo na to mnie czas pozwala, no i musze przyznać, że jest dość tłoczno wtedy!
Sądze, że soboty to podstawa dla niektórych!
Pozdro! |
_________________ Kochać jest tak trudno, a ludzie tak szybko odchodzą!
Nastepna Donacja 27.09
www.pajacyk.pl
www.polskieserce.pl
www.okruszek.org.pl
 |
|
|
|
 |
Martens

Ilość oddanej krwi: 56,150
|
Wysłany: 2007-05-17, 22:05
|
|
|
MarcinW. napisał/a: | RCKiK w Warszawie przy Saskiej pracuje w godz. 7-14. Zdarzyło mi się korzystać, ale nie polecam - straszny tłok |
No i nie biorą płytek...
Według mnie, system pracy centrów krwiodawstwa (i tylko centrów) powinien ulec zmianie - z takiego typu 7-14 czy też 7-17 na zmianowy -np. 7 - 20 plus sobota krócej, ale "w pełnym zakresie usług". Wiem, że to teoria -bo pieniędzy nie ma, bo personelu nie ma itd. Mam wrażenie, że ludzie odpowiedzialni za krwiodawstwo trochę nie zauważyli, że czasy się zmieniły. Honorowanie zwolnień przez pracodawców, zwłaszcza prywatnych, to coraz częściej teoria. Krwiodawców, zwłaszcza regularnych mało i coraz mniej. Krwi brakuje. Może, zamiast biadolić, warto byłoby wydłużyć czas pracy centrów. |
|
|
|
 |
Janioł

Ilość oddanej krwi: 5,85 l
|
Wysłany: 2007-05-17, 22:09
|
|
|
w Pabianicach stacja jest otwarta rano 8-10:30 lub 8-11:30 (z tym że nie ma co przychodzić ok 10 lub 11 bo nie ma szans że się odda)... od poniedziałku do piątku... trzeba się urywać ze szkoły żeby krew oddac... wydaje mi się że łatwiej byłoby zachecić ludzi do oddawania gdyby choć w jeden dzień można było oddać krew popołudniu lub chociaż raz na miesiąc w soboty. |
Ostatnio zmieniony przez Janioł 2007-05-17, 22:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
ktosiek

Ilość oddanej krwi: 28080ml
|
Wysłany: 2007-05-20, 23:30
|
|
|
Janioł napisał/a: | trzeba się urywać ze szkoły żeby krew oddac... | no aż takich posunięć nie trzeba robić... szkoły jeszcze honorują zaświadczenia z RCKiK |
_________________ Nigdy nie wdawaj się w dyskusje z idiotą, najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.[/center]
 |
|
|
|
 |
monika
czarownica

Grupa krwi: 0 Rh-
Ilość oddanej krwi: 1,8l
|
Wysłany: 2007-05-21, 07:10
|
|
|
mnie się wydaje że stacje przeważnie otwarte są tylko w godzinach przedpołudniowych ponieważ w założeniu dawca ma przyjść na oddanie wypoczęty, trudno być wypoczętym wieczorem po 8 czy 9 godzinach pracy... |
_________________ kocham moją siostrę Paolę! |
|
|
|
 |
gumisia_m

Ilość oddanej krwi: 4050 ml
|
Wysłany: 2007-05-21, 10:09
|
|
|
Jesli ktoś pracuje na nocną zmianę alebo do bardzo póxna to trudno jest być wypoczetym rano |
|
|
|
 |
monika
czarownica

Grupa krwi: 0 Rh-
Ilość oddanej krwi: 1,8l
|
Wysłany: 2007-05-21, 14:51
|
|
|
gumisia_m napisał/a: | Jesli ktoś pracuje na nocną zmianę alebo do bardzo póxna to trudno jest być wypoczetym rano |
Cytat: | ponieważ w założeniu dawca ma przyjść na oddanie wypoczęty |
|
_________________ kocham moją siostrę Paolę! |
|
|
|
 |
|