Dawca Szpiku - rejestracja, listy, badania :) |
Autor |
Wiadomość |
maciekmaj [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-11-08, 01:05 Dawca Szpiku - rejestracja, listy, badania :)
|
|
|
Słuchajcie wczoraj dostałem przesyłke z Dolnośląskiego Centrum Transplantacji Komórkowych
z Ankietami i Próbówkami i igłą,i teraz pytanie żeby obrali mi krew musze zgłośić się do Punktu Krwiodawstwa??
|
Ostatnio zmieniony przez Marciagd 2011-04-06, 15:46, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
anita

Grupa krwi: A Rh+
Wiek: 44 Dołączyła: 24 Lip 2006 Skąd: Gorzów Wielkopolski
|
Wysłany: 2006-11-08, 07:58
|
|
|
maciekmaj, powinna w przesyłce byc jakaś instrukcja, co z tym dalej.. zreszta to dziwne.. krew winna byc odpowiednio przechowywana, co z pobraniem i wysyłką itp. Zapewne jest tam jakiś nr telefonu..? |
_________________ ...a ósmego dnia Bóg stworzył strażaka... |
|
|
|
 |
maciekmaj [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-11-08, 12:34
|
|
|
Heh,juz poszlo do Centrum
Całkowity koszt 25 zł |
|
|
|
 |
Nietoperz

Grupa krwi: 0 Rh-
Ilość oddanej krwi: 17,220
|
Wysłany: 2006-11-08, 18:19
|
|
|
Normalnie jestem w szoku nie prosciej by było w stacji krwiodastwa. |
|
|
|
 |
glizda
zielona maruda :)

Grupa krwi: AB Rh+
Ilość oddanej krwi: 6,41
|
Wysłany: 2006-11-09, 11:36
|
|
|
sorry! To sam sobie krew pobrałeś? nie kumam! |
|
|
|
 |
maciekmaj [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-11-09, 12:28
|
|
|
Poszlem do stacji krwiodawstrwa u nas,nie wiedzieli o cio chodzi,bo nigdy nikt z czyms takim nie przyszedl,ale wykonali telefon do Centrum,tam kazali isc do Lekarza rodzinnego i niech on w gabiniecie zabiegowym pobierze krew i podpisze dokumenty,TAK TEZ ZROBILEM!!
Pózniej spakowal on krew do specjalnego pojemnika poszla w paczke i do Wroclawia !@!
|
|
|
|
 |
glizda
zielona maruda :)

Grupa krwi: AB Rh+
Ilość oddanej krwi: 6,41
|
Wysłany: 2006-11-09, 12:57
|
|
|
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! a ja już sobie wyobrażałam, jak w pokoju na łóżku siedzisz, wciskasz sobie igłę i krew zaczyna spływać do worka leżącego na dywanie!!! brrr |
|
|
|
 |
Dawid
Pharmaceae

Grupa krwi: 0 Rh-
Ilość oddanej krwi: 5,85 l
|
Wysłany: 2006-11-09, 14:37
|
|
|
glizda napisał/a: | a ja już sobie wyobrażałam, jak w pokoju na łóżku siedzisz, wciskasz sobie igłę i krew zaczyna spływać do worka leżącego na dywanie!!! brrr |
Hehehe... ostatnio koleżanka coś takiego mi opowiadała... Teraz jest na drugim roku leku, ale przed pierwszymi praktykami w wakacje kupiły z jeszcze jedną dziewczyną igły, strzykawki oraz rękawiczki i uczyły się pobierać krew To się nazywa "lekarz z powołania" |
_________________ "Człowieka można zniszczyć, ale nie pokonać..."
 |
|
|
|
 |
erytrocytek [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-11-09, 16:09
|
|
|
Ja też wypełniałem ankietę na stronie Dolnośląskiego Centrum Transplantacji Komórkowych i mnie również przesłali w kopercie probówki z ankietą. Jednakże, między wypełnieniem ankiety, a otrzymaniem przesyłki zarejestrowałem się w FUJ (Fundacja urszuli Jaworskiej) i dostałem zaproszenie od Pani Urszulki na badania. Poszedłem na pobranie (Pracownia Imunologiczna przy Szpitalu im. Kopernika w Łodzi) , moja krew została przebadana, więc sobie odpuściłem wysyłanie probówek do Wrocławia. Napisałem im tylko maila i przedstawiłem jak cała sytuacja wygląda.
Poza tym, mnie też na samym początku wydało to się trochę dziwne, w jaki sposób tak pobrana krew ma przetrwać przesyłkę, mimo tego że te probówki są szczelnie zamknięte. |
|
|
|
 |
erytrocytka

Grupa krwi: 0 Rh+
Ilość oddanej krwi: 5 razy
|
Wysłany: 2006-11-09, 23:22
|
|
|
erytrocytek, też bym chciała, ale nie wiem co i jak. Dajcie mi jakieś instrukcje proszę!!! |
|
|
|
 |
anita

|
Wysłany: 2006-11-10, 16:38
|
|
|
erytrocytka, Dolnośląskie Centrum Transplantacji Komórkowych własnie przysłalo mi wiadomosc, po wypełnieniu ankiety na ich stronie, że prześlą mi pakiet informacyjny (...) wraz z instrukcją co dalej... |
_________________ ...a ósmego dnia Bóg stworzył strażaka... |
|
|
|
 |
erytrocytek [Usunięty]
|
Wysłany: 2006-11-10, 17:30
|
|
|
erytrocytka, nie mogę znaleźć tej stronki z ankietą ale jak wejdziesz na http://www.dctk.wroc.pl i dobrze poszukasz to powinnaś znaleźć forumlarz zgłoszeniowy. Jak nie znajdziesz to polecam jeszcze http://www.poltransplant.org.pl/crndsikp.html musisz sobie wydrukować formularz i wysłać do warszawki, po jakichś 3 tygodniach oni do Ciebie zadzwonią i zaproszą na badanie do najbliższego laboratorium, które współpracuje z Poltransplantem. |
|
|
|
 |
erytrocytka

Grupa krwi: 0 Rh+
Ilość oddanej krwi: 5 razy
|
Wysłany: 2006-11-10, 17:30
|
|
|
anita, myślałam, że mozna to zrobić w kazdym centrum krwiodawstwa. |
|
|
|
 |
Siwek

Ilość oddanej krwi: 23,7l
|
Wysłany: 2006-11-10, 19:22
|
|
|
Zaciekawiło mnie to, że wysłali Ci probówki, itp. do domu. Ja miałem wszelkie testy w stacji krwiodawstwa. |
_________________ "Nie staraj się zrozumieć wszystkiego, bo wszystko stanie się niezrozumiałe."
(Demokryt)
 |
|
|
|
 |
anita

|
Wysłany: 2006-11-10, 20:07
|